Falabella Stoeterij Anaros

Falabella Stoeterij Anaros

Welkom op de website van Falabella Stoeterij Anaros.
Een falabella is een paardje, knuffeldier, kindervriend, huisdier en het enige paardenras met een schofthoogte van een pony. Falabella's hebben de verhoudingen van een paard, lange benen, sierlijk hoofd en korte romp. Het zijn trouwe aanhankelijke viervoeters!

Falabella paardjes, kleine schattige paardjes

Een falabella is geen pony. Een mini-falabella heeft alleen dezelfde schofthooge als een mini-pony. Verder lijken ze voor de kenner niet op een pony. Een mini falabella is maximaal 86,5 cm. en / of 34 inch groot. Meer informatie over Falabella's kunt u vinden op onze pagina Falabella's.

Minipaardjes bij Falabella Stoeterij Anaros

Onze minipaardjes zijn maximaal 86,5 cm. of 34 inch groot. Deze mini-paardjes zijn ideaal om als klein huisdier te houden.

Kleine paardjes

Een kleine maat voor deze kleine paardjes is maximaal 106,5 cm. en of 42 inch. Dit zijn internationale afspraken en gelden zowel voor pony's als paardenrassen. Een paard met een schofthoogte boven de 157 cm. is volgens Europese afspraken een paard waar overigens de Arabieren niet blij mee zijn omdat een Arabisch volbloed meestal niet groter is dan 145 centimeter.

Verschil tussen een pony een een paard

Het verschil tussen een pony en een paard zit in de bouw. Een falabella paardje heeft de uitstraling en karakter van een Arabische volbloed.
Er is nog een groot misverstand over het zeldzame falabellapaardje. Een falabella is wel een klein paardje maar niet alle kleine paardjes zijn falabella's. Zo zijn mini-shetlanders ook klein. Er zijn veel meer kleine mini-shetlanders dan dat er falabella paardjes zijn. Dus het is niet alleen de maat ook vooral de bouw van deze prachtige paardjes: Lange benen, korte romp en het edel hoofdje.

Speeltjes voor prinsen en prinsessen

Falabella's werden in vroeger tijden speeltjes voor prinsen en prinsessen genoemd. Dit kwam door de exclusiviteit. De paardjes komen oorspronkelijk van een stoeterij in Argentinië genoemd naar de familie Falabella. Tegenwoordig zijn deze kleine schattige lieve paardjes ook betaalbaar voor een groter publiek.

Aankoop Falabella

Waar moet u vooral op letten bij aankoop van een Falabella:
1. Een falabella veulen staat hoog op de benen en kan een verhouding hebben van 6 staat tot 4 (d.w.z. schofthoogte staat tot de lengte van de romp).
2. Een volwassen mini-falabella paardje heeft een verhouding van 1 staat tot 1, met een maximale schofthoogte van 87 cm.
3. Het moet duidelijk de uitstraling van een paardveulen c.q. paard hebben met ranke benen en een edel hoofd.
4. Een klein paardje met korte benen is zeker geen falabella.

Prijzen van Falabella's

De prijzen van de falabella paardjes zijn afhankelijk van de kleur, bouw, uitstraling, maat enz.
De falabella hengstjes worden ook wel gebruikt om met minipony's te kruisen om zo te proberen een minipaardje te fokken. O.a. de “Bergmann” paardjes zijn zo ontstaan.
Ook kunnen deze nakomelingen ingeschreven worden in het Europese of Amerikaanse miniatuurpaarden stamboek, echter niet in het Falabella stamboek.
Al deze kruisingen zijn geen zuivere paardenrassen, maar kunnen uiteraard wel mooie minipaardjes of pony’s zijn.
De falabella paardjes kunnen niet worden bereden, maar de grotere paardjes kunnen wel worden aangespannen.

Interessante links

Wikipedia Falabella - https://nl.wikipedia.org/wiki/Falabella